Terug naar Hernen

Markt

Natuurlijk is er weer een diverse markt aanwezig op het Middeleeuws Festijn Hernen op 27 en 28 augustus. Voor ieder wat wils! Hierbij kondigen we de eerste namen aan!
 
A.M.Z
 
A.M.Z. (Ambachtelijke Messen Zutphen) maakt ambachtelijke messen die voornamelijk bestaan uit gerecycled materiaal. Hierdoor krijgen gebruikte sloop messing, zaagladen en duurzaam leer en hout een tweede leven. Om jouw mes origineel te maken gebruiken wij verschillende smeed, slijp, schuur en verftechnieken. Daarnaast zorgt het handgemaakte foedraal ervoor dat jij het mes veilig kunt meenemen en opbergen. De messen worden in verschillende soorten verkocht in alle afmetingen. Kom een keer langs bij de diverse middeleeuws festijnen in Nederland en bekijk de messen van dichtbij – Wie weet vind jij het ambachtelijk mes waar jij naar op zoek bent!

Blue Faris
 
Klein, wisselend en een uniek assortiment in Middeleeuws, Fantasy, Spirituele en Gothic producten, dit is Blue Faris.
Al vanaf kinds af aan ben ik gek op geschiedenis en mythes. Vol bewondering luister ik dan naar de verhalen van het ridderlijk leven met een vleugje Fantasy erbij. Ik waan mij dan even in de wereld waar ik het meest van hou, ridders, draken, unicorns, elven en andere magische plekken, het is mijn THUIS.

Magic Witchin
 
Magic Witchin maakt allerhande magische items, afgestemd op jouw persoonlijke wensen en magische doeleinden. Het assortiment bestaat uit huisgebrouwen wieroken en florida water, hand gebrande altaarstukken, reisaltaren, kaartenstandaards, spell bottles en heksenbellen. Tevens kun je bij Magic Witchin terecht voor tarotkaarten, heksenboeken, wierookbranders, keteltjes, magische dagboeken en natuurlijk een praatje met de heks.
Argante of Avalon is de auteur van het Rauhnachten werkboek – een reis door jezelf in 12 nachten. Momenteel wordt er hard gewerkt aan de heksen kalender( gezinsplanner) voor 2023, het jaarfeesten werkboek en een prachtig kaarten deck.
Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten!

Zwaardenkoning
 
De Zwaardenkoning is al jaren een bekend gezicht op de festivals en beurzen met een zeer uitgebreid assortiment van wapens voor re-enactment, bushcraft en voor de sier. Van zakmessen tot zwaarden, de Zwaardenkoning heeft het!
Naast de verkoop van de wapens geven ze op het festival gratis zwaardvechtlessen voor de bezoekers en ook organiseren ze ook kinderveldslagen.

AlfasLederWerken
 
Altijd al een echt leren, op maat gemaakt product willen hebben voor een betaalbare prijs? AlfasLederWerken verkoopt tasjes, riemen, coin-zakjes, veldfleshouders, korsetten en nog veel meer, van echt leer!
Dit wordt allemaal met de hand gemaakt en bewerkt, dus het is ook mogelijk om iets op maat te laten maken. Een andere opdruk, kleur of bevestiging, alles is mogelijk.
Daarnaast worden er ook zelfgemaakte en ingekochte sieraden verkocht. Wilt u aanpassingen aan de sieraden dan kan dat ter plekke worden geregeld terwijl u wacht. Kom eens langs en kijk naar de producten en zie wat er mogelijk is om het naar eigen smaak te laten maken!

Alissa’s Craftings
 

Mijn naam is Alissa en ik maak unieke, handgemaakte sieraden, sleutelhangers, banieren en objecten. Elk sieraad dat ik maak, wordt ring voor ring met elkaar verwoven. Ik werk voornamelijk met Aluminium, RVS en Titanium. Alles wat ik maak is Nikkelvrij en hypoallergeen, zo is er voor ieder wat wils. Zit er niks voor je bij, dan kan ik altijd op bestelling voor je maken. 


Magical Enchantment

Magical Enchantment is 2 jaar geleden begonnen met het zelf maken van fantasieartikelen waaronder oa. Elfen en Drakenvleugels, Elfenoren Zeemeerminnenoren en Tiara’s, diverse soorten Beeldjes, Lampjes en nog Diverse artikelen. Ook wat gerelateerde niet zelfgemaakte artikelen zoals oa. zeemeerminleggings en corsetten, en ook kronen.


Handmade by Ortlep

HandmadebyOrtlep is een merk dat 100% Nederlands handgemaakt leder producten vervaardigt met een wereldse allure. Stoer, sterk, nuchter, uniek, trendy en toegankelijk voor iedereen. In mijn atelier maak ik alles op maat en geef ik tevens de mogelijkheid voor leuke bedrijfsuitjes en workshops.
Ik ben vooral gespecialiseerd in maat werk en costumes voor cosplay en re- enactment.


By Morag

Ik kijk er naar uit om jou te ontmoeten bij mijn kraam, waar ik diverse rituele benodigdheden verkoop.
Bij mij vind je onder andere ritueel maanwater en zout, diverse kruidensticks en nog zoveel meer pre-loved en handgemaakte artikelen. Ik geef ook healingen en doe huisreinigingen dus kom gerust met je vragen bij me langs.


Vlindervrij

Eerlijk is eerlijk, de kraam van Vlindervrij richt zich niet op de Middeleeuwen.
Wel vind je op de kraam stenen en fossielen die eeuwen en zelfs miljoenen jaren oud zijn.
Vaak overgenomen van verzamelaars waardoor er unieke stukken tussen zitten.
We vertellen je er graag over.

Bij ons kun je nog gewoon met een muntje betalen door de kleine prijsjes vanaf 50 cent.
En wie een beetje te hebberig wordt delen we gewoon een Tikkie uit ?

Kom lekker snuffelen, naast de stenen vind je bij ons ook tarot en inzichtkaarten, sieraden en cadeautjes.  Daarnaast de zelfbouw instrumenten van Richard Raaphorst, diverse fluiten, stick dulcimer, monochord die live te horen zijn en op bestelling gemaakt kunnen worden.

Voel je welkom bij Vlindervrij! Hartelijke groet, Renate


MR Leather Design

Wij ontwerpen, fabriceren en verkopen voornamelijk leren producten uit eigen atelier voor onder andere Cosplay / Historische events / Fantasy en dagelijks gebruik. Denk dan aan leren (broek-)riemen, buideltasjes, niertasjes, zwaardhouders, Flintholsters, Toverstokhouders etcetera. Wat we niet hebben kunnen we ontwerpen voor je voor een scherpe prijs. Ons motto: Leer, Leer en meer Leer!!!
Kom gezellig langs en kijk of er iets van je gading is, of speciaal voor je gemaakt kan worden.
Tot snel!


Heathen Mead

Arms & Armor

Tiny Creative Things

De Aardewinkel

Handelsverbond Midgard