Terug naar Hernen

Entertainment

Dit was het entertainment in 2019, het overzicht van 2021 volgt!

De Sprookspreker

De Sprookspreker vertelt op het Middeleeuws Festijn zijn interactieve ridderverhalen. Echte ridderverhalen uit de Middeleeuwen, maar dan net even anders. Kinderen kunnen een kleine rol spelen in het verhaal, of helpen met de geluidseffecten. Laat je meevoeren naar de wereld van dappere ridders terwijl je geniet van een mooi verhaal.


De Haagse Schutters

Schieten met een handboog? U heeft het vast wel eens gezien op de TV, in de bioscoop, op vakantie en toen gedacht dat ziet er makkelijk uit, dat kan ik ook.
U heeft nu de kans om het een keer echt te proberen, kom eens kijken bij het Team Haagse Schutters op het Historisch Festijn Vorden.
Het Team Haagse Schutters is daar speciaal aanwezig om u te helpen met de eerste beginselen van het boogschieten. Man, vrouw, kind, linkshandig, rechtshandig of onhandig? Wij hebben voor iedereen een passende boog en we helpen u graag.
Is het makkelijk? Bent u de volgende Robin Hood of Willem Tell? Kom naar het Team Haagse Schutters en laat het ons zien.


Het Rariteiten Kabinet

Stap binnen in een wereld vol wonderlijke uitvindingen en zee wezens. Tijdens Middeleeuws festijn Cannenburch kun je aanschuiven bij een van de nieuwe workshops, waarin je kennis maakt met de wondere wereld van Kapitein Nemo en zijn metgezellen. Zo kun je bijvoorbeeld jouw eigen wapenschild maken, waarmee je jezelf kunt beschermen tegen alle gevaartes die je tegen kunt komen tijdens de reis. Of misschien doe je wel mee aan een van de expedities die Sandy Butchers klaar heeft staan voor jou: opzoek naar magische schelpen! Kijk snel op de website welke workshops er voor jou bijzitten en schrijf je direct in!

Duur van de workshops: +/- 45 min.
Kosten: v.a. €5,- per deelnemer.
Maximaal aantal deelnemers per workshops: 10.
Minimum leeftijd: 6 jaar.


Walewein Kinderspelen 

Speciaal voor de kinderen is de Middeleeuwse groep Walewein aanwezig. Zij verzorgen allerhande kinderspelen, zoals bijvoorbeeld een houten paard, een “echt” trebuchet, een katapult, ringwerpen en het oerhollandse hoef ijzer gooien. 


Circus Alderhandt

Ook dit jaar keert Neerlandse leukste Middeleeuwse joculator terug naar het Middeleeuws Festijn Hernen
“Alderhandt” is een reiziger in tijd en ruimte. Meestal in de Middeleeuwen vermaakt hij jong en oud met grappen en grollen tijdens het jongleren of andere circuskunsten.
Werkend vanuit zijn kleine kampement zet hij het publiek graag op het verkeerde been, waarbij de voorstelling gemaakt wordt voor en met het publiek !


De Soete Inval

Prachtige Middeleeuwse klanken op het Middeleeuws Festijn Hernen met De Soete Inval!

De Soete Inval maakt sinds december 2016 middeleeuwse muziek op festivals, markten, feesten en andere evenementen. Zowel in Nederland als in het buitenland. Op deze pagina leest u meer over onze bandleden en de instrumenten die wij gebruiken.
We spelen op verschillende instrumenten, zodat de melodietjes zo goed mogelijk tot hun recht komen en het geluid afwisselend blijft. De instrumenten die we het meest gebruiken zijn de doedelzak, pommer, trommels en daarnaast ook de draailier.