Terug naar Doetinchem

Entertainment

Thurs Cavalry

Thurs Cavalry zal verschillende keren tijdens het weekend een wapendemonstratie verzorgen. Deze zal vooral gericht op zwaardvechten vanaf de rug van een paard tegen voetsoldaten. Hierbij kunnen we het enige stuntwerk verwachten!

Kom het vooral bekijken tijdens op de beide Pinksterdagen.

Veldslag en Kiddy Battle

Roemruchte ridders betreden het strijdperk tijdens het Middeleeuws Festijn Kasteel ‘De Kelder’ te Doetinchem! Om 14:00 op de beide Pinksterdagen hebben de ridders hun afspraak in de agenda staan! Als de volwassen ridders zijn geweest mogen onze jonge bezoekers met aangepast wapentuig de strijd aangaan met de ridders in een “Kiddy Battle”

Middeleeuwse Speurtocht

Tijdens het Middeleeuws Festijn is er niet alleen een hoop te zien en te beleven, maar ook te leren! Dit jaar is er voor het eerst een leuke speurtocht gemaakt met allemaal vragen om meer te leren over de middeleeuwen. Doe je mee? ?✏️?

Zwaardvechtlessen

“Heb je al eens willen leren zwaardvechten?
Dat is nu mogelijk bij de Zwaardenkoning.
In de les leer je in ieder geval de basis van het zwaardvechten in theorie en praktijk.
De lessen worden mede mogelijk gemaakt door het festival en worden daardoor gratis aangeboden.
Er worden in ieder geval 4 lessen per dag gegeven.
Je kunt je van tevoren bij de Zwaardenkoning inschrijven voor de les.
Om goed les te kunnen geven kunnen er per les maximaal 8 mensen inschrijven.
Dus vol is vol!
 
Regels zwaardvechtles:
Deelname is op eigen verantwoordelijkheid, de Zwaardenkoning is niet aansprakelijk voor enige vorm van schade of verwondering.
Inschrijving vanaf 14 jaar.
10 minuten voor aanvang (tijd wordt bij aanmelding vermeld) aanwezig zijn!”
 
De Sprookspreker
De Sprookspreker vertelt zijn interactieve ridderverhalen. Echte ridderverhalen uit de Middeleeuwen, maar dan net even anders. Kinderen kunnen een kleine rol spelen in het verhaal, of helpen met de geluidseffecten. Laat je meevoeren naar de wereld van dappere ridders terwijl je geniet van een mooi verhaal.
 
Boogschieten

Wordt u de nieuwe Robin Hood of Willem Tell Middeleeuws Festijn Kasteel ‘De Kelder’ te Doetinchem 2019??
Heeft u al eens geschoten met een echte handboog?
U heeft het vast wel eens gezien op de TV, in de bioscoop, op vakantie en toen gedacht dat ziet er makkelijk uit, dat kan ik ook.
U heeft nu de kans om het eens echt te proberen. Het Tiem Haagse Schutters is speciaal daarvoor aanwezig bij Kasteel de Kelder om u te helpen met de eerste beginselen van het boogschieten.
Man, vrouw, kind, linkshandig, rechtshandig of onhandig? 5 jaar oud of 105 ? We hebben voor iedereen een passende boog en we helpen u graag.
Is het echt zo makkelijk als het eruit ziet?, kom naar het Team Haagse Schutters en laat het ons zien!

Het Rariteiten Kabinet
Tijdreizigers opgelet! Tijdens Middeleeuws Festijn Doetinchem kun jij als echte held de geschiedenis in gaan. Met een zelf gemaakt zwaard, schild of banier (of alle drie natuurlijk), wordt jij de held van het evenement. Kom langs bij Het Rariteiten Kabinet en schuif aan bij een van onze fantastisch leuke workshops.

Zeker zijn van een plaats? Reserveer dan vooraf op www.rariteiten-kabinet.nl

Bernds Kinderrüstkammer

Wat is er nou leuker dan de hele dag naar ridders en jonkvrouwen te kijken bij een echt kasteel, om vervolgens je eigen kussen kasteel te bouwen thuis in je eigen ridderpak?! Niks dachten wij zo!

“Bernds Kinderrüstkammer” biedt naast het kosteloos schieten met een (kinder)kruisboog, ook allerlei leuke kleding aan voor de kleinste ridders en jonkvrouwen. Ook kan je er je eigen (houten) zwaardje kopen en hierop gratis je naam laten branden, hoe stoer is dat!

Je kan dit alles vinden in de opvallende rood gele tent tijdens het Middeleeuws Festijn Doetinchem.