Terug naar Cannenburch

Levende geschiedenis

Hoge Middeleeuwen

Bataille
Bataille is een showgroep en zwaardvechtvereniging gespecialiseerd in het uitbeelden van de 13e eeuw. Wij verzorgen gevechtsshows met middeleeuwse wapens in 13e-eeuwse kostuums. Naast onze compleet uitgewerkte shows bieden wij ook een klein kampement met enkele ambachten en verzorgen wij zwaardvechtworkshops en kinderactiviteiten.
Bij ons staat plezier centraal en wij houden van respect en kameraadschap, met de discipline en verantwoordelijkheid van een op elkaar ingespeelde eenheid.
Kom ons kampement bezoeken, spreek ons aan en laat je meer vertellen over Bataille en de tijd die wij nabootsen.

Late Middeleeuwen

Olann ion

Natascha van Ollan ion (wolbewerking) neemt je stap voor stap mee in de wereld van schaapvacht naar natuurlijk gekleurde wol ,allemaal op de manier zoals het eeuwen lang gebeurde: met de hand, met de spintol gesponnen wol, natuurlijke kleurstoffen en verf methoden. Ze laat graag zien welke planten, bloemen, wortels, basten en bolsters gebruikt worden om wol natuurlijk te verven. Kom een praatje maken en vraag wat er in de pan pruttelt, wolletjes of een pan met eten.
 

Company of the Sunrose

Altijd al een kijkje willen nemen in de middeleeuwse wereld van Huurlingen?
Company of the Sunrose bied een uniek beeld van deze tijd. Met een realistische uitbeelding over het dagelijkse leven in 1435 van huursoldaten. Ze doen veel meer dan alleen vechten! Muziek, kookkunsten, ambachten. Kom het allemaal eens bekijken in ons kampement. Spreek met onze soldaten, onze kok of een van onze ambachtlieden. Tijdens onze campange zijn we druk bezig met reparaties, spelletjes, liederen zingen en natuurlijk lekker middeleeuws eten! Ook geven we uitgebreide uitleg en kleine lessen voor mensen die meer willen weten over vechtstijlen van deze tijd!
Ben je ook benieuwd hoe dat er nou allemaal uitziet, of wil je gewoon op de foto? We staan paraat voor u. Tot snel!