Terug naar Cannenburch

Entertainment

Entertainment Middeleeuws Festijn Cannenburch 2024

De ridderschool van Baroen
“Ok, dus jullie willen een ridder worden? Nou vergeet het maar. De meeste van jullie zijn boer, burger of buitenlui en zullen nooit ridder worden. Je hebt gewoon geen geld voor een harnas, een zwaard, paard, hulpje en een kasteel. Waarschijnlijk wordt je gewoon soldaat. Maar hoe vecht je dan tegen een ridder op zijn paard in zijn stoere harnas?
Nou, Baroen heeft wel wat effectieve wapens waar je niet tien jaar voor hoeft te oefenen voordat je ze kunt hanteren.
Neem bijvoorbeeld het handkanon of de spies. Met het handkanon schiet je een ridder zo van zijn paard. En dat kun je in een dag leren! Zorg wel dat je iemand met een spies naast je hebt voor het geval je misschiet. Dan kan deze soldaat de ridder op afstand houden als je op nieuw gaat laden.”
De Sprookspreker
Een middeleeuwse verhalenverteller werd een sprookspreker genoemd. Hij reisde langs dorpen en steden, naar jaarmarkten en adellijke hoven om zijn verhalen te vertellen.
De moderne sprookspreker doet hetzelfde. Hij reist de wereld rond met een kistje vol met middeleeuwse ridderverhalen, legendes en klassieke sprookjes. Ballades over hoofse liefde, draken en helden, sprookjes over prinsessen en toverkollen, voor ieder verhaal zit er een voorwerp in het kistje.
De sprookspreker baseert zich in zijn vertellingen op oude verhalen, zoals middeleeuwse ridderballades. Diverse verhalen over Karel de Grote en zijn paladijnen, de Canterbury Tales en Koning Arthur staan in het repertoire.
Naar de verhalen van de sprookspreker kan je lekker luisteren. Maar je kan ook meedoen! Veel verhalen zijn interactief. Leuk voor kinderen, maar ook voor volwassenen. 
De Soete Inval

Wij zijn muziekgroep ‘De Soete Inval’. Bent u op zoek naar een sfeervolle middeleeuwse band? Dan bent u bij ons aan het juiste adres!

De Soete Inval brengt, gekleed in passende outfits, levendige middeleeuwse muziek. U kunt ons boeken voor o.a. historische festivals, middeleeuwse markten, dorpsfeesten, braderieën, feesten en partijen, plechtigheden, en meer. Wij spelen op straat, in de kroeg, op de markt en zelfs in de kerk. Ook beperken we ons niet tot Nederland: we treden regelmatig over de grens op.

Middeleeuwse veldslag

Een heuse middeleeuwse schermutseling tussen ridders, boogschutters, kanonniers en ander gespuis aan. Komt het zien om 15.00 op beide dagen!

Kiddy battle (kinderveldslag)

Tijdens het Middeleeuws Festijn nemen de grote ridders het eerst tegen elkaar op. Maar daarna is het de buurt aan de kinderen om tijdens een heuse ‘kiddy battle” de ridders een koekje van eigen deeg te geven!