Middeleeuwse markt

Ans Worst

Ans Worst is een jong bedrijf wat zich gespecialiseerd heeft in de verkoop van Droge Hollandse en Franse worsten. Onze droge worsten worden ambachtelijk gemaakt volgens oud recept. Ouderwetse Drentse worsten in 5 smaken. Ringen met smaken als Kruidnagel en Fries, maar ook Italiano, Gyros en Chorizo zijn hardlopers van ons assortiment. Naast de ringen verkopen wij ook de bekende Rotterdammertjes, altijd lekker bij een koud biertje of een goed glas wijn. De Franse harde worsten worden met de hand gemaakt en door onze eigen import voor een nette prijs. Een ruime keuze van 15 tot soms wel 23 soorten. Tevens verkopen we ook de zachtere Spaanse Fuet in minimaal 3 smaken. Kortom een assortiment van rond de 40 soorten om uw favoriet uit te kiezen. Wij heten u graag welkom in onze middeleeuwse kraam waar u altijd wat stukjes worst mag proberen!

13413071_1150997914962654_4632735673213771660_n

Driel’s Models

Driel’s Models is een ambachtelijke tingieterij. Ze maken beeldjes van dieren, zoals paarden en honden, maar ook van ridders en soldaten. Ook maken ze hangers en kandelaars, en restaureren ze ook antieke tinnen voorwerpen. De mallen die gebruikt worden voor het gieten, worden met de hand gemaakt van zand, rubber, ijzer, speksteen gips en gestookt op kolen gas of elektra.
Verder is het mogelijk voor kinderen om bij ons de tinnen soldaatjes of ridders te schilderen tijdens Middeleeuws Festijn Radboud.

Gravin Kristallen

Irma en haar dochter Lisanne zullen met hun stand “Gravinkristallen” staan op Middeleeuws Festijn Radboud, waar ze u hun kristallen, edelstenen en sieraden zullen aanbieden. Wat zestien jaar geleden begon als een verzamelaarshobby, is uit te hand gelopen tot een winkel waarin dit duo nog steeds de kristallen en stenen met de hand uitzoekt.

Onder de verschillende kristallen en edelstenen zitten zogenaamde “Nieuwetijdskristallen.” Deze kristallen hebben speciale, helpende eigenschappen waar Irma en Lisanne graag meer over vertellen. Verder bieden ze u ook vele ‘gewone’ kristallen aan, allemaal voor een mooie prijs.

Voor meer info eventueel hebben we ook een facebookpagina ‘gravinkristallen’ en een website www.gravinkristallen.nl

Maliën Art

Maliën Art is de stand van Jolanda van der Heiden. In de middeleeuwen werden de maliënkolders van stalen ringen gemaakt, maar in de filmindustrie bleek deze te zwaar voor de acteurs en ontwierpen ze vergelijkbare maliënkolders van lichtere materialen zoals aluminium, roestvrij staal of brons. Jolanda werkt zelf het meeste met aluminium ringen waarmee ze sieraden, gebruiksvoorwerpen en kunststukken maakt. Net als breien zijn er vele patronen mogelijk met maliën en combineert ze deze patronen tot eigen ontwerpen, waarmee Jolanda een oude ambacht tot kunstvorm verheft!

Er is genoeg te vertellen over maliëntechniek en Jolanda legt er graag meer over uit tijdens Middeleeuws Festijn Radboud. Ook geeft ze demonstraties en workshops over het maken van maliënsieraden. Het is mogelijk om bij Maliën Art in overleg een sieraad op maat ontwerpen en maken en maakt ze tijdens het evenement ook sieraden direct voor u op maat.

Voor meer informatie kunt u terecht op Jolanda’s persoonlijke pagina: www.jolandavanderheiden.nl

’t Hopbelletje

Sandra van ’t Hopbelletje heeft een passie voor alcoholische dranken. De eerste brouwexperimenten dateren al van haar jeugd. Ze wist van haar hobby haar beroep te maken en opende een aantal jaren geleden een winkel in Dordrecht met in de kelder een eigen brouwerij. Ze heeft zich gaandeweg gespecialiseerd in Belgische bieren en medes, waarvan ze in de tussentijd al honderden verschillende soorten heeft. Ook heeft ze in haar assortiment eigen honing, honingproducten van andere imkers en accessoires zoals drinkhoorns die ook gebrand kunnen worden met tekening naar keuze. ’t Hopbelletje zal haar wijde assortiment aan dranken uitstallen op Middeleeuws Festijn Radboud.

www.facebook.com/hopbelletje

Loenasa’s Naturals 

Loenasa staat dit jaar er ook weer bij! Naast dat deze Vikingen hun natuurproducten aan u aanbieden, geven ze ook workshops aan kinderen en of volwassenen (als die dat leuk vinden), vertellen ze graag over wol en hebben ze veel verhalen over vervolgen tijden.

Woolfashion

Woolfashion’s passie is alpacawol en wilt zo veel mogelijk mensen kennis laten maken met dit mooie product. Naast dat ze zelf kleding vanuit Peru importeren, fokken ze zelf ook hun eigen alpaca’s. Hun stand is vaak te vinden op natuurfairs en streekmarkten, maar staan speciaal voor ons in Medemblik

Alle producten zijn handgemaakt in Peru, Ecuador, Nepal, India en Portugal, van pure fairtradewol en onze collectie bevat vesten, sjaals, pantoffels, poncho’s, omslagdoeken, sokken en veel meer. Naast alpacawol heeft Woolfashion ook producten van yak- en schapenwol.

Natuurlijk nog veel meer standhouders, bijvoorbeeld:

The Brothers Fudge

Puur Leer

Godijn Publishing

Speelbol