Bekijken

De Sprookspreker

Kom vooral luisteren naar De Sprookspreker op het Middeleeuws Festijn Radboud te Medemblik op 24 en 25 juni!
De middeleeuwse verhalenverteller werd de sprookspreker genoemd. Hij reisde langs dorpen en steden, naar jaarmarkten en adellijke hoven om zijn verhalen te vertellen.

De moderne sprookspreker doet hetzelfde. Hij reist de wereld rond met een kistje vol met middeleeuwse ridderverhalen, legendes en klassieke sprookjes. Ballades over hoofse liefde, draken en helden, sprookjes over prinsessen en toverkollen, voor ieder verhaal zit er een voorwerp in het kistje.

Professor Bombasticus

Speciaal bezoek op kasteel Radboud tijdens het Middeleeuws Festijn Radboud!
De ietwat losgeslagen Professor Bombasticus trekt in het jaar des heren 1500 van stad naar stad met zijn reizend laboratorium. Geheel in dienst van de wetenschap is hij op zoek naar de Steen der Wijzen. Ligt het antwoord verscholen in de vier Aardse elementen? Of ligt het ver weg tussen de sterren en planeten, in het vijfde element, de ether? De professor verteld daar graag over als hij zijn draaiend universum toont. Maar de Steen der Wijzen heeft hij nog niet gevonden. Beter dan maar op Aarde zoeken. Misschien bij de mens? Hij heeft nu een medicijn tegen alle ziektes. Een zeer oud recept dus zou het moeten werken op de patiënt die hij aanwijst uit zijn publiek. In ieder geval wordt de patiënt erg springerig. Dat wijst dan weer naar het hogere. Zou de Steen der Wijzen zich toch tussen de sterren en planeten bevinden? Professor Bombasticus bouwt een machine om mensen de lucht in te laten vliegen. Gaat dat lukken? Nou ja, hoe het ook afloopt? In ieder geval met een knal!
Geniet van leuke act voor jong en oud met de ridderzaal als decor!