16-03: Eerste standhouder Ommen aangekondigd!

Op Middeleeuws Festijn Ommen zal Eleoflora haar natuurlijke kruidenproducten aan u aanbieden!
Bij Eleoflora vind u een rijk aanbod aan kruidenproducten zoals kruiden en specerijen, kruidenthee, kruidenolie, kruidenzalf en kruidentinctuur. Verzorgingsproducten als kruidenzeep, badzout, lippenbalsem en baardolie, maar ook wierook, smudges en toebehoren. Ook kunt u informatie krijgen over de verschillende workshops en activiteiten die Eleoflora biedt om zelf aan de slag te gaan met kruiden en er meer over te leren. Kom kennis maken met de veelzijdige wereld van kruiden.
Meer informatie:
Website: www.eleoflora.nl
Facebookpagina: https://www.facebook.com/Eleoflora/

01-02: Woeste vikingen ook in Ommen!

De Niflheim Vikings zijn vijf jaar geleden het re-enactmentavontuur aangegaan en sinds die tijd gegroeid van drie tenten tot een gezellig, klein Vikingdorpje. Naast Nederlandse evenementen zijn ze op hun zwerftochten ook naar België en Duitsland uitgeweken.

In hun kampement laten ze verschillende vroegmiddeleeuwse ambachten zien en maken ze graag een praatje met u: zo kunt u alles te weten komen over hoe de groep het dagelijks leven uit die periode uitbeeldt. Daarnaast hebben de Niflheim Vikings ook stoere vechters die u geregeld in actie kunt zien met de verschillende wapens en technieken uit die tijd.

Iedereen is van harte welkom bij hun kampvuur om de sfeer te proeven en kennis te maken met de groep.

Meer informatie:
Facebook: https://www.facebook.com/NiflheimVikings/
Website: https://www.niflheimvikings.com/

29-12: Eerste deelnemers Ommen!

Nog net voor de valreep van 2017 starten wij met de promotie van Middeleeuws Festijn Ommen! We beginnen de promotie met onze vrienden van Vincentius.

Vincentius is een groep die het middeleeuwse kampleven zien van het eind van de 15de eeuw. Naast het dagelijkse bestaan, handwerken en koken heeft Vincentius ook boogschutters die deelnemen aan de veldslag.