Middeleeuwse Markt

Dit waren de deelnemers in 2018.
Shoppen op het Middeleeuws Festijn Hernen!
 

 
Ans worst
Ans Worst is een jong bedrijf wat zich gespecialiseerd heeft in de verkoop van Droge Hollandse en Franse worsten. Hun worsten worden ambachtelijk gemaakt, volgens oud recept: de Hollandse Worsten door een bedrijf wat al zestig jaar bestaat en de Franse worst wordt geleverd door de vierde generatie van een familiebedrijf.
 
Ze hebben Ouderwetse Drentse worsten in vijf smaken, ringen met smaken als kruidnagel en ‘fries’, maar ook ‘Italiano’, ‘Gyros’ en ‘Chorizo’ zijn hardlopers. Daarnaast verkopen ze ook de Rotterdammertjes, lekker bij een biertje of een glas wijn.
 
De Franse hardere worsten worden met de hand gemaakt en door onze eigen import voor een nette prijs verkocht. Een ruime keuze van 15 tot soms wel 23 soorten. Kortom een assortiment van totaal rond de 40 soorten om uw favoriet uit te kiezen.
 
Ans Worst heet u graag welkom bij de kraam waar u altijd wat stukjes worst mag proberen.

 
Artisaen
Artisaen maakt klein leerwerk, bewerkt in middeleeuwse, Viking-, Keltische en fantasy-stijl. John Jankiewicz maakt alleen maar gebruik van natuurlijke materialen en alles handmatig vervaardigd. Naast leer heeft hij ook een ruime keuze in drinkhoorns met of zonder riemhouder.
 

 
Atelier Mirain 
“Mirain” is een klein atelier met Keltische en middeleeuwse borduurpatronen, gestart in 2015. De patronen worden in allerlei gebruiksvoorwerpen met de hand geborduurd, genaaid of gestikt, die ook op hun kraam te koop zijn. Mobieltasjes, sleutelhangers, gastenboekjes, kleedjes, placemats en opbergdozen voor tissues, kaarten, en nog veel meer.
 
Het is ook mogelijk om op bestelling een zelfontworpen patroon te laten borduren op een kledingstuk of tas, maar ook grotere voorwerpen zoals vaandels, banieren en vlaggen.

 
Celtic World
Celtic World is hét adres voor al uw Keltische producten: Iers, Schots, Bretons en Viking. Onze producten variëren van kilts en toebehoren, tot sieraden, muziekinstrumenten, CD’s, mede, irn bru, haggis, boeken, allerlei fantasy-artikelen, en Outlander-gerelateerde producten.

 
Hannie’s Hakhoning 
Hakhoning is een middeleeuws product bestaande uit honing en kruiden. Hannie’s hakhonig maakt deze traditionele lekkernij op ambachtelijke wijze zelf. Naast hakhoning verkoopt ze ook kaarsen van bijenwas, mede en honig van de imker. Hannie’s hakkhoning zal dit jaar met haar kraam staan op Hernen.

 
JeraCraft Ricewriting 
Bijna 10 jaar zetten wij ons in voor onze klanten om een zo gevarieerd mogelijk assortiment te kunnen voeren. Het begon met schrijven op een rijstkorrel om zo een uniek sieraad te kunnen maken. Inmiddels is dat uitgebreid met vele handgemaakte sieraden, hebbedingen en gebruiksvoorwerpen. Van handgemaakte houten baard- en dreadkralen, houten hangers en diverse bedels tot magische talisman en kruidenflesjes. Ook voor een origineel cadeau kun je bij ons terecht, wensflesjes, elfenstof en magic jewelery. Wil je liever zelf wat maken kan dat ook, wij hebben een groot assortiment bedels, veters, glazen flesjes en kralen.

 
Kolderieke Malien
Kolderieke Maliën gebruikt de techniek van de middeleeuwse maliënkolders om prachtige sieraden van gekleurd aluminium te maken. Eigenares Janine Moltzer gebruikt het liefst felle kleuren en haar sieraden kun je dan ook letterlijk in alle kleuren van de regenboog krijgen. Naast de gebruikelijke kettingen, oorbellen en armbanden, maakt ze ook hand- en voetsieraden, ringen, sleutelhangers en haarclips. Ook aan de mannen wordt gedacht: stoere armbanden van o.a. brons, al dan niet gecombineerd met leer en ook voor kinderen zijn er leuke sieraden te koop. Bovendien kan alles ter plekke op maat gemaakt worden of veranderd worden en is een bepaald sieraad niet in de kleur die jij wilt? Dan kan dat natuurlijk op bestelling gemaakt worden.

Na-Mara Art

Na-Mara-Art maakt al een aantal jaren sieraden, onder andere met leisteen. In iedere hanger zit weer een stuk fantasie en vooral passie. De leisteen wordt zelf opgezocht tijdens vakanties in België, Engeland, Ierland en verder. Bij deze stukjes leisteen wordt vervolgens een passende bedel gezocht, wat vervolgens uitgewerkt wordt naar een prachtig sieraad.
Naast hangers zijn er ook bladsieraden en oorbellen te krijgen, met als laatste toevoeging druppelvormige sieraden en leisteen hangers met gedroogd blad.

 
Overthemoon 
Handgemaakte en unieke kleding voor vrouwen en meisjes. Elk kledingstuk is anders en heerlijk te dragen door het rekbare materiaal. Jassen, harembroeken, rokken en jurken, allen in een soort van fantasy-style en prima te combineren met elkaar. Ook kun je bij hun terecht voor de Katwise jassen en vesten.
 
En zit je maat er niet tussen, geen probleem, Joanna maakt alles op bestelling in jouw maat en favoriete kleuren, van XS tot XXL.

 
Syrhona Crystals 
“Syrhona Crystals” is ontstaan vanuit een hobby. We doen dit met hart en ziel en vinden het heerlijk om te doen en genieten van alle mooie stenen die naar prachtige mensen mogen gaan. Het idee dat we daar dan ook mensen mee kunnen helpen is voor ons een mooie bonus.


 
Celtic Ceramic Art
 
Keramiek gemaakt door Bernadette de Wijs
Na veel omzwervingen in de hobbywereld kwam ik terecht in de klei. Heerlijk om met mijn handen iets te creëren.
Van een homp klei naar kippen, vogels, vazen, bloemen, alles heb ik gemaakt.
Sinds 2009 ging het roer om, nu maak ik hoofdzakelijk Keltisch werk. Alles wordt Raku gestookt.
Dit werk vergt heel veel geduld, maar dat is ook de grote uitdaging.
 
 

 
Quaackenburgh/Energetix

Energetix presenteert zijn wellness-producten.

De magneten van Energetix, bijna magisch zoals de steen der wijzen, worden gepresenteerd door een heuse druïde/alchemist en een heks. Eenieder, die hen bezoekt zal kennis maken met de bijzondere krachten, die van de magneten uitgaan. Voel, ervaar en laat je betoveren door de kracht van de magneten van ENERGETIX.


The Green Faun

The Green Faun verkoopt diverse handgemaakte lederen artikelen.
Armbanden, hangers, riemen etcetera. Het leer is plantaardig gelooid en
geverfd met een ecologische verf en alles op de hand uitgesneden, bewerkt
en eventueel genaaid. Ook verkopen wij schapenvachten en spirituele
artikelen.


Klatovstí Poutníci

“Klatovsti Poutnici” bestaat uit Misa Hemalova en Ronald Boelhouwer en ze verkopen lekkere, Tsjechische mede op verschillende evenementen. Tevens verkopen ze natuurlijke garens, houten klompen, warme wollen sokken en wollen dekens op hun kraam. Hun assortiment zal steeds worden uitgebreid op het moment dat ze op hun tochten door de Tsjechische republiek op iets interessants stuiten. Op de klompen na, die oer Hollands zijn, worden al onze producten door hunzelf aangeschaft in Tsjechië.


Leather Leaves

Leather leaves staat voor unieke handgemaakte tasjes, boekjes, armbanden, sleutelhangers etc. van leer. Daarnaast maken we minituintjes met verschillende thema’s en elfendorpjes.


Pagan Ways

Pagan Ways heeft exclusieve Keltische, Viking, middeleeuwse en fantasy kleding naar eigen ontwerp en uit eigen atelier.


Verder zijn ook de volgende stands aanwezig

Oud van Nieuw
De Speelbol
The Dutch Soapery
Bepstyle
Leermakerij Zutphen en AMZ
Wapiti Design