Bekijken

Muziekgroep Krebbel.

Of beluisteren in dit geval! Gekleed in kostuums uit het begin van de 15e eeuw speelt en zingt  Krebbel vrolijke en sfeervolle middeleeuwse muziek uit de vroege middeleeuwen en daarbij uit de  13e, 14e en 15e eeuw. Muziek uit historische bronnen zoals o.a. het Gruuthuse handschrift, Codex Buranus (Carmina Burana), codex Manesse, Cantigas de Santa Maria, llibre Vermell.   Muziek van componisten als Guillaim de Macheaut, Gautier de Coincy, Walther von de Vogelweide, Giorgio Mainerio, Guido d’Arezzo.

De muzikanten spelen op zelfgebouwde replica’s van middeleeuwse instrumenten die er toen waren zoals
Nederlandse draailieren- en doedelzakken, schalmeien, hoornpijp,  snarentrom, huidentrommels, fluiten etc. En Krebbel neemt voor kinderen  in het publiek altijd een hoeveelheid kleine instrumentjes mee zodat ze met de muzikanten kunnen meespelen.

                                                                    De Sprookspreker

Prachtige Middeleeuwse verhalen op het Middeleeuws Festijn Hernen! De middeleeuwse verhalenverteller werd de sprookspreker genoemd. Hij reisde langs dorpen en steden, naar jaarmarkten en adellijke hoven om zijn verhalen te vertellen.

De moderne sprookspreker doet hetzelfde. Hij reist de wereld rond met een kistje vol met middeleeuwse ridderverhalen, legendes en klassieke sprookjes. Ballades over hoofse liefde, draken en helden, sprookjes over prinsessen en toverkollen, voor ieder verhaal zit er een voorwerp in het kistje.
De sprookspreker treedt zaterdag en zondag op om 14.00 en om 15.00!