30-08: Vikingen in Hernen

Ook de Vikingen brengen een bezoek aan Middeleeuws Festijn Hernen!

De Niflheim Vikings zijn vijf jaar geleden het re-enactmentavontuur aangegaan en sinds die tijd gegroeid van drie tenten tot een gezellig, klein vikingdorpje. Naast Nederlandse evenementen zijn ze op hun zwerftochten ook naar België en Duitsland uitgeweken.

In hun kampement laten ze verschillende vroegmiddeleeuwse ambachten zien en maken ze graag een praatje met u: zo kunt u alles te weten komen over hoe de groep het dagelijks leven uit die periode uitbeeldt. Daarnaast hebben de Niflheim Vikings ook stoere vechters die u geregeld in actie kunt zien met de verschillende wapens en technieken uit die tijd.

Iedereen is van harte welkom bij hun kampvuur om de sfeer te proeven en kennis te maken met de groep.

Meer informatie:
Facebook: https://www.facebook.com/NiflheimVikings/
Website: https://www.niflheimvikings.com/

22-08: Eerste re-enactmentgroep Hernen!

Bij deze kondigen we de eerste deelnemende groep van het Middeleeuws Festijn Hernen aan!
The Wentwood Company komt van oorsprong uit Wales. De naam van het graafschap is Monmouthshire, gelegen in het zuidoosten van Wales. Wentwood ( in het Welsh: Coed Gwent) is een heuvelachtig en bosrijk gebied met hoogtes tot 309 meter. Dit gebied viel onder het beheer van de lord of Chepstow. Het koninklijk bos van Wentwood had zijn eigen rechtspraak en twee maal per jaar werd recht gesproken in Forester’s Oaks, boven Wentwood Reservoir.
Je moet dan denken aan overtredingen, begaan door ongelukkige inwoners binnen de grenzen van het bos, zoals stroperij en diefstal van schapen. Deze overtredingen werden zo ernstig opgenomen, dat er de doodstraf door ophanging op stond.
Het bosgebied was rijk aan hout en wild, dat enkel voorbehouden was aan de adel in de omgeving.
Vanuit Wales is The Wentwood Company vanuit Chepstow naar het vaste land getrokken ( Vlaanderen-Gent). Voornaamste inzet is wel onder de vleugels van The White Company van sir John Hawkgood geweest, in Italië.
Als leidraad loopt onze tijdlijn erdoorheen.

09-12: Segment voor het Festijn Hernen gelanceerd!

Bij een nieuwe evenement als het Middeleeuws Festijn Hernen hoort natuurlijk een nieuw segment op onze website. Nog niet alles is ingevuld dus kom vooral de komende maanden weer een kijkje nemen wat er zoal nieuw is!