De Kelder

Welkom op het gedeelte van het Middeleeuws Festijn Doetinchem.  Vanuit dit evenement is Middeleeuws Festijn ontstaan en we beleven in 2017 de 11de editie van dit prachtige festijn! De organisatie ligt in handen van Kasteel De Kelder en Cranenburgh Events.

Kelder01

09-05: Compleet Riddertoernooi op Doetinchem

Een volwaardig riddertoernooi op het Middeleeuws Festijn Kasteel ‘De Kelder’ te Doetinchem op 20 en 21 mei. Stichting HEI (historisch educatief initiatief) verzorgt deze op kundige wijze!

“Blinkende harnassen, galopperende paarden en brekende lansen, gejuich van het publiek!…
Ons Riddertoernooi is gebaseerd op waargebeurde feiten uit de 15e eeuw en verbindt hierdoor spektakel met kennis van zaken. RIDDERTOERNOOI TE PAARD
Kleurige heraldiek, blank staal, denderende strijdrossen en rondvliegende lanssplinters…

Geheel naar authentieke 15e eeuwse spelregels, wapens en harnassen brengt stichting HEI het riddertoernooi te paard voor u weer tot leven.

Het toernooi valt onder te verdelen in twee uitvoeringen. Het bekendste van deze twee is het Steekspel. Hierbij galopperen er twee ridders recht op elkaar af en proberen zij een lange houten lans op elkaars harnas te breken. Qua spektakel doet de Mêlée hier niet voor onder. Dit is het eigenlijke toernooi, waarbij de ridders elkaar met zwaarden of knotsen te lijf gaan, een echte veldslag imiterend.
(Onderstaande foto’s van Silvana Burnes)

30-04: Speciale deelnemers op het evenement in Doetinchem

Vanavond zetten we een speciale deelnemer van het Middeleeuws Festijn Kasteel ‘De Kelder’ te Doetinchem in het zonnetje!

De Graaf Ottogroep Doetinchem staat erom bekend dat zij nauw verbonden is met Kasteel de Kelder. De Scouts kamperen graag in de natuur en kennen het gebied rond De Kelder op hun duimpje. In hun kampement maken ze heerlijke ‘stok’-broodjes en verse zelf gepopte popcorn. En heel misschien hebben ze nog wel meer bijzonders bij zich dat weekend…

29-04: Ridderstrijd te Doetinchem!

Een echte ridderstrijd tijdens het Middeleeuws Festijn Kasteel ‘De Kelder’ te Doetinchem op 20 en 21 mei! Ridders, boogschutters en kanonniers gaan met elkaar de strijd aan om het bezit van het kasteel!

28-04: Nog maar 3 weken voorverkoop voor Doetinchem

Nog maar minder dan een maand tot aan het Middeleeuws Festijn Kasteel ‘De Kelder’ te Doetinchem, wat betekent dat over de 3 weken de online voorverkoop gestopt wordt. Tickets in de voorverkoop zijn niet alleen goedkoper dan aan de kassa, de rij is ook aanmerkelijk korter. Wacht dan ook niet langer en pak dat voordeel!

Bestel uw ticket hier!

18-03: Boogschieten in Doetinchem!

Wees een Robin Hood op Middeleeuws Festijn Kasteel ‘De Kelder’ te Doetinchem!
Boogschieten is “Hot” en het lijkt wel of iedereen het doet.
In de bioscoop, op televisie, tijdens een vakantie of ………. Ook u heeft vast al eens iemand met een pijl en boog zien schieten en toen misschien gedacht:
“dat ziet er niet zo moeilijk uit, dat kan ik ook” of “dat zou ik ook wel eens willen proberen”
Het Team Haagse Schutters is een groep ervaren boogschutters en gediplomeerde trainers, die het leuk vinden om iedereen de gelegenheid te geven op een vooral relaxte en ontspannen manier te laten kennismaken met de originele vorm van het handboogschieten.Handboogschieten zoals dat al eeuwen wordt gedaan.
Boogschieten is een sport voor iedereen. Man, vrouw, kind, jong of oud, iedereen kan bij ons eens ervaren hoe het aanvoelt om zelf met een handboog te schieten.
Bent u de nieuwe Robin Hood? Kom het proberen, wie weet hoe goed u bent?
We hebben voor iedereen een passende handboog beschikbaar. Man, vrouw, kind, rechts- of linkshandig en ongeacht je leeftijd, iedereen kan het bij ons eens proberen.