15-05: Scouting bijdrage Doetinchem

Ook de Scouting Graaf Ottogroep Doetinchem heeft zich verbonden met deze editie van het Middeleeuws Festijn Kasteel ‘De Kelder’ te Doetinchem!

De Graaf Ottogroep Doetinchem staat erom bekend dat zij nauw verbonden is met Kasteel de Kelder en jonkheer Floris Beelaerts van Blokland is niet voor niets ons erelid. De Scouts kamperen graag in de natuur en kennen het gebied rond De Kelder op hun duimpje. Het Middeleeuws Festijn Doetinchem wordt als een van de hoogtepunten gezien waar heden en verleden te verbinden zijn en meer te leren is over onze geschiedenis. In hun kampement maken ze heerlijke ‘stok’-broodjes en verse zelf gepopte popcorn. Met een beetje geluk staat er ook nog iets lekkers te pruttelen in de Dutch Oven. Voor zowel jong als oud kunt u bij ons terecht. Kom gezellig kijken, meedoen en proeven. Laat je uitdagen!

14-05: The Royal Spuds op het Festijn!

Rock on! Het Middeleeuws Festijn Kasteel ‘De Kelder’ te Doetinchemwordt op de zondagavond extra opgeleukt door een optreden van The Royal Spuds! Keltische rock in haar puurste vorm!

29-04: Tweede muzikale act op Doetinchem

We kondigen bij deze de 2de act van de muzikale avond op het Middeleeuws Festijn Kasteel ‘De Kelder’ te Doetinchem aan! Pyrolysis!

Pyrolysis is een jonge en energieke akoestische folk band. Hoewel hun zelf geschreven nummers vooral knipogen naar de Keltische volksmuziek, zijn ook full-force punk, gypsy en piraten invloeden duidelijk te horen. Vier jonge muzikanten bomvol enthousiasme, gewapend met bouzouki, accordeon, bohdran en viool, spelen een ijzersterk, energiek, maar nog steeds intiem en gezellig optreden die het publiek meeneemt naar een plek waar men alle zorgen kan vergeten. Proost!

Pyrolysis is in 2012 begonnen bij metal, heeft gewandeld langs folk-punk en uiteindelijk is neergestreken bij akoestische folk. Daarmee laat de band zien dat energie niet alleen in de decibellen zit: hoewel de elektrische gitaar is ingeruild voor een bouzouki en het drumstel is vervangen door een bohdran, zijn de nummers net zo energiek als voorheen, en minstens zo dansbaar!

Sinds zijn oprichting heeft Pyrolysis drie platen uitgebracht: Remedy for the Night (2013), On Mountains High I stand (2015), en Edges of the Day (2017). De transitie tussen verschillende muziekstijlen en de groei van de muzikanten is goed te volgen van plaat tot plaat. Het arrangeren en inspelen van Echoes (2018) voor de artiest Elvya en de EP Islands (2016) voor singer-songwriter Lisette Lowe, laat zien dat arrangeren in andermans muziekstijl ook hoort tot de talenten van de band.

Pyrolysis is al een aantal jaar goed bekend in de fantasy-folk scene, heeft gespeeld op de grote folk festivals zoals Castlefest, Keltfest en Middeleeuws Winschoten, en is meerdere keren genomineerd binnen deze scene (Beste Live Act NL/BE – 2016 en Beste Album – 2017, voor Edges of the Day). Nu verovert Pyrolysis ook langzaam andere delen van Europa en verschijnt steeds vaker op festivals in Duitsland en Engeland.

17-04: De Sprookspreker vertelt op Doetinchem

Terug op het Middeleeuws Festijn Kasteel ‘De Kelder’ te Doetinchem op 20 en 21 mei: De sprookspreker

De sprookspreker baseert zich in zijn vertellingen op oude verhalen, zoals middeleeuwse ridderballades. Diverse verhalen over Karel de Grote en zijn de paladijnen, de Canterbury Tales en Tristan en Isolde staan in het repertoire. Ook vertelt de sprookspreker sprookjes uit vele verschillende landen, van China tot Schotland.
Belangrijke bron van inspiratie zijn eeuwenoude volksverhalen uit de lage landen. Verhalen als ‘De jongen met de gouden haren’, ‘Het rode kasteel’ en ‘De lever van de draak’ worden al eeuwen doorgegeven. De sprookspreker zet deze traditie voort.