03-03: Eerste muzikale act Doetinchem

Bij deze kondigen we de eerste muzikale act van de avond op 20 mei van het Middeleeuws Festijn Kasteel ‘De Kelder’ te Doetinchem!

“Max Bianco is a singer-songwriter solo artist from the UK who is also a member of The Jar Family.

Max lives a life of a Travelling, Rambling, Gambling man with nowhere to go or be. “Life isn’t about standard, its about broken glass and cigarettes.”

Often compared to a modern day Woody Guthrie….”
Een impressie: https://youtu.be/-KxYua8U9zk

22-02: Lekker knagen op Doetinchem

Ans Worst is een jong bedrijf wat zich gespecialiseerd heeft in de verkoop van Droge Hollandse en Franse worsten. Hun worsten worden ambachtelijk gemaakt, volgens oud recept: de Hollandse Worsten door een bedrijf wat al zestig jaar bestaat en de Franse worst wordt geleverd door de vierde generatie van een familiebedrijf.

Ze hebben Ouderwetse Drentse worsten in vijf smaken, ringen met smaken als kruidnagel en ‘fries’, maar ook ‘Italiano’, ‘Gyros’ en ‘Chorizo’ zijn hardlopers. Daarnaast verkopen ze ook de Rotterdammertjes, lekker bij een biertje of een glas wijn.

De Franse hardere worsten worden met de hand gemaakt en door onze eigen import voor een nette prijs verkocht. Een ruime keuze van 15 tot soms wel 23 soorten. Kortom een assortiment van totaal rond de 40 soorten om uw favoriet uit te kiezen.

Ans Worst heef u graag welkom in hun kraam waar u altijd wat stukjes worst mag proberen.

Meer informatie:
www.answorst.nl
https://www.facebook.com/Ans-worst-187962848207018/

11-02: Trouwe deelnemers op MF Doetinchem

De Compagnie van Cranenburgh stelt een groep huursoldaten voor uit de jaren zeventig van de 14de eeuw. Deze Compagnie verhuurt zich aan de verschillende strijdende facties die de Lage Landen kenden in deze periode. Vanwege de familiebanden tussen de Cranenburghs en de familie Van Wassenaer strijdt de Compagnie veelvuldig aan Hoekse zijde. Maar niet alleen de bekende factiestrijd van Hoeken en Kabeljauwen vormden een toneel voor de krijgskunsten van de Compagnie van Cranenburgh, ook hebben we ervaring opgedaan in de strijd tussen Heeckerens en Bronckhorsten in Gelre, Schieringers en Vetkopers in Friesland en de Brabantse successieoorlog.

Meer informatie:
Website: http://www.cranenburgh.nl/

20-01: Spectaculaire gevechten in Doetinchem

Extra nieuws! Middeleeuws fullcontact gevechten tijdens het Middeleeuws Festijn Kasteel ‘De Kelder’ te Doetinchem! De Battle of the Lion, een internationaal toernooi te voet strijkt neer op ons festijn. Zie vechters in volledig harnas met elkaar strijden voor de hoofdprijs! Voor meer informatie zie de website: http://battleofthelion.nl