Levende geschiedenis

Vikingen

Bloodaxes van Cweorth

The Bloodaxes van Cweorth zijn een hechte “sibbe” – Vikingen zijn namelijk niet alleen maar stoere krijgers of geduchte vechtersbazen, maar waren ook familieleden: vaders, moeders, broers en zussen. Ook werd er hard gewerkt aan het dagelijkse bestaan. Het voorbereiden van maaltijden, handwerken en ambacht namen een groot deel van de dag in beslag. Er werd gelachen en gefeest, gewerkt en gehandeld. Boven alles werden de tradities gevolgd: moed en eer stonden hoog in het vaandel en met offergaven en kleine ritueeltjes werden de Goden geëerd, en werd er gevraagd om bescherming en goede handel.

Othela werpt runen en talismans. Bodulfr de leerbewerker laat je zien wat hij kan maken, als hij tenminste niet ergens aan het ruilhandelen is! De oudste Viking houdt wacht en steekt een handje toe bij het voorbereiden van het eten. Speel Hnefatafl met een van de kinderen, bekijk hun weefwerk of laat je haren vlechten.

Meer informatie:
Facebook: https://www.facebook.com/Bloodaxes/
Website: http://www.bloodaxes.nl/

Smederij Roodbaert

Zoals vroeger in elk dorp de smederij meer was dan alleen de plek waar het gloeiende ijzer verwerkt werd tot allerlei voorwerpen, zo is ook Smederij Roodbaert een trefpunt op een evenement. Hier vind je de gebruikelijke producten, van mantelspelden tot messen, maar ook een aanpassing, reparatie of zelfs een custom opdracht kan ter plekke uitgevoerd worden. Daarnaast worden er demonstraties gegeven en wordt er een kinderworkshop aangeboden.

Meer informatie:
Facebook: https://www.facebook.com/Smederij-Roodbaert-188678731156565/
Website: http://www.roodbaert.nl/

Ridders & Jonkvrouwen

Vincentius

Vincentius is een groep die het middeleeuwse kampleven zien van het eind van de 15de eeuw. Naast het dagelijkse bestaan, handwerken en koken heeft Vincentuis ook boogschutters die deelnemen aan de veldslag.

Meer informatie
Facebook: https://www.facebook.com/people/Vincentius-Ter-Apel/100020200757213