Terug naar Cannenburch

Levende geschiedenis

Compagnie van Cranenburgh

De Compagnie van Cranenburgh stelt een groep huursoldaten voor uit de jaren zeventig van de 14e eeuw. Deze Compagnie verhuurt zich aan de verschillende strijdende facties die de Lage Landen kenden in deze periode. Vanwege de familiebanden tussen de Cranenburghs en de familie Van Wassenaer strijdt de Compagnie veelvuldig aan Hoekse zijde. Maar niet alleen de bekende factiestrijd van Hoeken en Kabeljauwen vormden een toneel voor de krijgskunsten van de Compagnie van Cranenburgh, ook hebben we ervaring opgedaan in de strijd tussen Heeckerens en Bronckhorsten in Gelre, Schieringers en Vetkopers in Friesland en de Brabantse successieoorlog.

De Vasalli Saeculi

We zijn een groep gelijkgestemden die het huurlingen leven uit de 15e eeuw op de Nederrijn proberen te vertegenwoordigen. We willen graag andere mensen interesseren via onze presentatie en het verhaal tot leven laten komen.
We hebben het onze missie gemaakt om van strijd naar veldslag te gaan om onze vechters naar het slagveld te sturen, terwijl de vrouwen zorgen voor de levens en het welzijn van de vechters en kinderen. Het toont het dagelijkse kampleven van het koken van middeleeuwse recepten, tot recreatieve activiteiten zoals “games” tot naaien.