16-01: De Vikingen komen!

The Bloodaxes van Cweorth zijn een hechte “sibbe” – Vikingen zijn namelijk niet alleen maar stoere krijgers of geduchte vechtersbazen, maar waren ook familieleden: vaders, moeders, broers en zussen. Ook werd er hard gewerkt aan het dagelijkse bestaan. Het voorbereiden van maaltijden, handwerken en ambacht namen een groot deel van de dag in beslag. Er werd gelachen en gefeest, gewerkt en gehandeld. Boven alles werden de tradities gevolgd: moed en eer stonden hoog in het vaandel en met offergaven en kleine ritueeltjes werden de Goden geëerd, en werd er gevraagd om bescherming en goede handel.

Othela werpt runen en talismans. Bodulfr de leerbewerker laat je zien wat hij kan maken, als hij tenminste niet ergens aan het ruilhandelen is! De oudste Viking houdt wacht en steekt een handje toe bij het voorbereiden van het eten. Speel Hnefatafl met een van de kinderen, bekijk hun weefwerk of laat je haren vlechten.

Meer informatie:
Facebook: https://www.facebook.com/Bloodaxes/
Website: http://www.bloodaxes.nl/

10-02: Tweede band Middeleeuws Festijn Cannenburch!

Met grote trots kondigen we bij deze de tweede band van het muziek programma van Middeleeuws Festijn Cannenburch aan! Pyrolysis speelt op zaterdagavond 5 mei!

Pyrolysis [paai-rol-lis-sis] is een folk band uit het centrum van het Bourgondische platteland, Zaltbommel. Met traditionele akoestische instrumenten als viool, accordeon, bouzouki en bodhrán spelen de muzikanten voornamelijk eigen werken geïnspireerd op traditionele folk-muziek vanuit verschillende hoeken van de wereld.
Voornamelijk Ierse en Schotse invloeden zijn duidelijk, maar ook zigeuner, heidense en zelfs viking-invloeden komen naar voren. Met veel energie en een heldere positieve insteek springen en dansen de leden over het podium en zingen vrolijke liederen over de goede dingen in het leven zoals liefde, broederschap en drank.

Naast deze eigen nummers speelt Pyrolysis ook enkele traditionele Ierse en Schotse folk-nummers waarbij menig liefhebber kan meezingen of -neuriën op bekende, feestelijke en soms nostalgische liederen. Sinds een onaangekondigde muzikale aanwezigheid op Keltfest in 2014 is Pyrolysis in een opwaartse vlucht en speelt sindsdien op grote folk-festivals door heel Nederland, zoals Keltfest, Castlefest en de Midwinter Fair. De muziek van Pyrolysis geeft je een gevoel van vrolijkheid en vriendschap en laat je je zorgen even vergeten!
Hierbij een voorproefje:

27-01: Muziekprogramma Cannenburch!

Vers van de pers! Het Middeleeuws Festijn Cannenburch breidt haar programma uit! Normaliter zouden de poorten van het Festijn om 17:00 al sluiten, maar op zaterdag blijven we langer open met een speciale aanvulling op het programma. We maken er namelijk een mooi folkmuziek feestje van! Met grote trots kunnen we de eerste podiumband aankondigen: The Rodeo Roses

“Jay Mac en Yanou Vanermen hebben elkaar gevonden op het snijvlak van romantiek, vrolijke pop, rock en countrymuziek. Dit akoestische duo brengt eigenzinnige covers in de unieke combinatie van zang, viool en gitaar. In hun repertoire vind je naast countryklassiekers ook nummers van o.a. Neil Diamond, The Eagles, Simon & Garfunkel, Elvis Presley, Bob Dylan, Pink Floyd, Bruce Springsteen en The Beatles. Ook nieuwe hits ontbreken niet en zo hebben bijv. Lily Allen, Amy McDonald, Jason Mraz en Miley Cyrus een vaste plaats veroverd op de setlist. Eénmaal op het podium voelen The Rodeo Roses hun publiek vlot aan en switchen ze moeiteloos van de ene sfeer in de andere. Wilt u gewoon rustig genieten of is het tijd voor een total loss-feestje? The Rodeo Roses hebben voor ieder wat wils!”
http://www.therodeoroses.nl

15-01: Valkeniersdemonstratie Cannenburch

Hierbij maken we het eerste programma punt van het Middeleeuws Festijn Cannenburch 2018 bekend. Een echte demonstratie middeleeuwse valkerij!
De bekende valkenierster Joanne van Zadelhoff – Neuman houdt zich al sinds 2004 bezig met het trainen van roofvogels. Het eerste een anderhalf jaar door middel van een intensieve stage bij erkende valkeniers en later voor haarzelf. Roofvogels en valkerij zijn van kleins af aan al haar passie. Na een paar jaar roofvogels te hebben getraind, is deze hobby uit de hand gelopen en begon zij steeds vaker demonstraties en presentaties te geven. Een valkenierster zoals het hoort: met een echt hart voor haar vogels, waarvan het welzijn voorop staat!