Kasteel Cannenburch te Vaassen

Welkom op de pagina van het Middeleeuws Festijn Cannenburch te Vaassen. Het kasteel en het kasteelpark keren terug naar de vervlogen tijden van de roemruchte Maarten van Rossum, de vermaarde en vermetele Gelderse veldheer!

Dit evenement wordt gezamenlijk door Kasteel Cannenburch en Cranenburch Events georganiseerd. 

Met dank aan Frans Margadant FILMS.

01-05: Middeleeuwse veldslag om de Cannenburch!

Een echte ridderstrijd tijdens het Middeleeuws Festijn Cannenburch te Vaassen op 6 en 7 mei! Ridders, boogschutters en kanonniers gaan met elkaar de strijd aan om het bezit van het kasteel!

30-04: Catering op Cannenburch

Bezoekers van het Middeleeuws Festijn Cannenburch op 6 en 7 mei hoeven zeker niet op een lege maag rond te lopen! Er is van alles te eten en te drinken op het terrein! Een greep uit het aanbod:
 
-Medieval Catering-
Dolle Gans
In onze middeleeuwse tavernekraam kan men een verkoelend Pimpelaer biertje komen drinken of genieten van glas mede, een middeleeuwse specialiteit van wijn en honing. Ook frisdrank, koffie, thee en andere dranken worden door onze waarden en waardinnen geschonken.
Frying Dutchman
Kom aan boord van onze woeste zeemanskraam The Frying Dutchman. Hier voorziet onze bemanning uw gasten in de lekkerste hamburgers van het hele terrein of een heerlijk portie knapperige wedges. Dus kom eens poolshoogte nemen bij het leukste schip aan wal!
 
-Marskramers Amsterdam-
De Marskramers zullen over het festivalterrein rondlopen en verkopen heerlijke brezels. Deze Duitse specialiteit waarmee ze erg bekend zijn op diverse middeleeuwse evenementen. De brezels worden elke dag vers voor u afgebakken.
 
-Kurtoskalacs Hilversum Nederland-
Hier kunt u een heerlijke Roemeense delicatesse ontdekken. Kürtőskalács is een op houtskool gegaard zoet deegproduct die bestrooid kan worden met diverse toppings. Het wordt op ambachtelijke manier bereidt dus zeker de moeite om even een kijkje te gaan nemen.
 
-English Prince Pie-
De basis van deze heerlijke pie’s bestaat uit een ecologisch deeg gevuld met AA-kwaliteit vlees, vis of vegetarisch met verse kruiden. Alle pie’s zijn gemaakt met streekprodukten van de Veluwe. Dit betekent ook dat er is geproduceerd zonder smaak- of conserveringsmiddelen.
 
 

29-04: Het grote aftellen van Cannenburch is begonnen!

Het aftellen voor het Middeleeuws Festijn Cannenburch is nu echt begonnen, over een week gaan de poorten van het leukste ridderevenement van de Veluwe open! Dit betekent dat de online voorverkoop dan natuurlijk ook zal stoppen.
Wacht dus niet langer om de korting te pakken (€ 1,- per kaartje korting).

Tickets kunnen hier besteld worden

Of via een tweetal winkels in Vaassen:
Neijenhuis Schoenen & Sport
Dorpsstraat 41
8171 BL Vaassen
en:
Keurslagerij Kroon
Dorpsstraat 79
8171 BN Vaassen
tel. 0578570490
LET OP: Het aantal tickets in de winkels is beperkt. Op=op!

22-04: Nog maar 2 weken voorverkoop tot aan Cannenburch

Nog maar 2 weken tot het Middeleeuws Festijn Cannenburch en dus nog maar 2 weken totdat de voorverkoop stopt. Wacht dus niet langer om de korting te pakken (€ 1,- per kaartje korting). Tickets kunnen hier besteld worden:
http://www.middeleeuws-festijn.nl/loca…/cannenburch/tickets/
– Of een tweetal winkels in Vaassen:
Neijenhuis Schoenen & Sport
Dorpsstraat 41
8171 BL Vaassen
en:
Keurslagerij Kroon
Dorpsstraat 79
8171 BN Vaassen
tel. 0578570490

19-04: Duitse hulptroepen in Vaassen

Die erste Rotte der freien Landsknechte zu Köln

“Wij zijn de eerste troep van vrije landsknechten van Keulen en beelden de historische landsknechten van de 15de eeuw uit. Behalve onze tegenstanders in de strijd zien we ook graag vragen van bezoekers tegemoet. We laten allerlei strijdwapens en uitrustingen zien en die mogen ook aangeraakt worden. Bij ons staat “levende geschiedenis” hoog in het vaandel en we zijn blij met iedere bezoeker die we iets mogen vertellen over het leven van de landsknechten in die tijd.

Getrouw aan onze strijdkreet “Veel vijanden, veel eer!” demonstreren we ook tijdens de schijngevechten het wapengebruik en de strijdtactieken van de landsknechten.

Beleef ons geschiedenis en bezoek ons!”

——————————————————————————–

“Wir sind die erste Rotte der freien Landsknechte zu Köln und stellen die historischen Landsknechte des 15. Jahrhunderts dar. Neben unseren Gegnern im Kampf stellen wir uns auch gerne Besucherfragen und bieten zahlreiche Schaukampfwaffen und Rüstungen zum Anschauen und Anfassen. Bei uns wird “living history” groß geschrieben und freuen uns über jeden Besucher, dem wir etwas über das Landsknechtleben erzählen dürfen.

Getreu unseres Schlachtrufes “Viel Feind, viel Ehr!” demonstrieren wir ebenso während Schaukämpfen den Waffengebrauch und die Kampftaktiken der Landsknechte.

Erleben Sie Geschichte und kommen Sie uns besuchen!”